Ohjaajat

Ritva Liisanantti

Mindfulness työssä -ohjaaja, mindfulness-ohjaajien kouluttaja
GLP-Coach, Master Coach, Positive Psychology Practitioner, hyvinvointivalmentaja

Toimialueena koko Suomi

Toimin lähes 30 vuotta rahoitusalalla eri tehtävissä, viimeisimpänä yrityskonttorinjohtajana. Opiskelin työni ohella valmennusta ja mindfulness-tietoisuustaitoja. Vaikutuin sekä tietoisuustaitojen että valmennuksen hyödyllisyydestä ja vaikuttavuudesta. Itsetuntemus, tunneäly ja itseohjautuvuus, yhteisöllisyys ovat nyt tuloksenteon ytimessä. Jatkan nyt Inspiral Coachingin ja tämän Mindfulness työssä-ohjaajaverkoston toimintaa. Kouluttamme mindfulness-ohjaajia ja mindfulness työssä-ohjaajia sekä viemme tietoisuus- ja tunnetaitoja yrityksiin ja organisaatioihin. Luomme tulevaisuuden parempaa työelämää.

ritva.liisanantti@inspiralcoach.fi
puh. 050 342 4842
inspiralcoach.fi, hopehouse.fi, mindfulness-ohjaajakoulutus.fi

Eija Antikainen

Mindfulness työssä -ohjaaja,
TtM, sosiaali- terveys- ja pk-yritysten johtaminen; työnohjaaja. Pedagoginen pätevyys ja elämyspedagogiikka.

Toimialueena koko Suomi

Tavoitteena työhyvinvoinnin ja -ilon vahvistaminen. Vahvuutena tunne-, työyhteisö- ja viestintätaitoihin sekä huumorinkäyttöön ja työstressiin liittyvät asiat, hyödyntäen kehon, aistien ja tunteiden tähän hetkeen tuomia viestejä. Moniammatillinen työ- ja koulutustausta.

eija.antikainen@tahto.net
puh. 040 5866 370
www.tahto.net

Brita Salminen

KM, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten mindfulness-ohjaaja, NLP Practitioner

Pirkanmaa

Uskon vahvasti, että tietoinen läsnäolo on avain hyvään johtamiseen, ihmisten kohtaamiseen ja laaja-alaisempaan hyvinvointiin. Mindfulness tarjoaa raikkaan, parhaimmillaan yksilöille aivan uudenlaisen tavan lähestyä ilmiöitä, haasteita ja (työ)elämää yleensäkin. Yritykseni tarjoaa asiakkaalle räätälöityjä mindfulness-valmennuksia, koulutuksia ja kursseja.

brita@britailor.fi
puh. 044 3133 364
www.britailor.fi

Päivi Hoikkala

Mindfulness työssä -ohjaaja
Työnohjaaja STOry., Henkilöstövalmentaja, Ratkaisukeskeinen Coach, NLP Trainer

Varsinais-Suomi, Uusimaa, Satakunta, Häme ja Pirkanmaa

Mindfulnesskursseja, myös lasten ja nuorten mindfulness. Mielitreeni™-valmennuksia, joissa yhdistyvät tietoisuustaitojen ja NLPn parhaat käytännöt, työnohjausta, työhyvinvointi- ja kehittämispäiviä, NLP-kursseja. POLULLA Coaching- yritykseni kotipaikka on Salo. Toiminta-alueenani on Varsinais-Suomi, Uusimaa, Satakunta, Häme ja Pirkanmaa.

paivi.hoikkala@polulla.fi
puh. 040-5064724
www.polulla.fi

Marja Paavola

Mindfulness työssä -ohjaaja

Toimialueena Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja koko Suomi

Minulla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus finanssialalta. Olen oman harjoitteluni myötä löytänyt tietoisuustaitojen valtavat hyödyt, joita haluan tuoda myös muiden saataville. Tietoinen läsnäolo on taito, jota me kaikki voimme opetella. Sen avulla alamme voida paremmin, stressi lievittyy ja hyvinvointi lisääntyy. Tietoinen läsnäolo on tutkimusmatka omaan itseemme, pääsemme pois automaattiohjauksesta. Harjoitteiden avulla saamme uuden näkökulman työn tekemiseen, uuden linssin, jonka läpi katsoa maailmaa.

Marja.paavola@netikka.fi
puh. 050 3601 924
www.facebook.com/tietoinenlasnaolo/

Helena Toivonen

Mindfulness työssä -ohjaaja
Mindfulness-ohjaaja, hyvinvointivalmentaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja

Toimialueena koko Suomi

Läsnäolotaitojen harjoittelu on tuonut itselleni laatua ja aikaa elämään. Samoja taitoja haluan opettaa muille. Paras anti on ollut se, miten taidot ovat auttaneet monen valmennettavan elämää. Stressin hallinta, itsetuntemus, tunnetaitojen ja tunneälyn opettelu ovat keskeisiä teemoja valmennuksissani. Missioni on auttaa valmennettavaa löytämään oma sisäinen hyvinvointitaiturinsa.

helena.toivonen@mindpath.fi
puh. 0400 215525
www.mindpath.fi

Maarit Lintukorpi

Mindfulness työssä -ohjaaja
EIF Enneagrammiohjaaja, MB Master Life Coach, Liikenneopettaja, ajotaidonvalmentaja

Olen toiminut yrittäjänä ja esimiehenä yli 25 vuotta ja tänä aikana olen kehittänyt laajasti omia vuorovaikutus- ja johtamisentaitojani sekä löytänyt keinoja oman jaksamiseni ja hyvinvointini ylläpitämiseen. Mindfulnessiin olen tutustunut vuonna 2012 ja käynyt useita mindfulnesskursseja. Mindfulnesstaitoja olen opettanut säännöllisesti vuodesta 2016. Olen vienyt mindfulnessin myös työyhteisööni ja saanut konkreettisesti huomata hyödyt sekä työntekijöiden hyvinvoinnissa että liiketoiminnan kehityksessä.

maarit.lintukorpi@gmail.com
0407475342
www.maaritlintukorpi.com
www.mandaram.fi

Heli Nissinen

Mindfulness työssä -ohjaaja
Kätilö, AMK sairaanhoitaja, mindfulness ohjaaja, rentoutusvalmentaja, äänimaljahoitaja, koloristi, mielenterveyden esiapu 1 ohjaaja.

Toimialueena Pohjois-Savo ja Pohjois-Pohjanmaa

Nyt opiskelen YAMK hyvinvointi koordinaattoriksi. Olen monipuolisella kokemuksella varustettu lämminsydäminen hoitaja ja moniosaaja. Vahvuuksiani ovat laaja kätilön ja sairaanhoitaja työn. Minulla on järjestösektori tuntemusta. Hyvällä kuuntelemisen, intuitiivisen läsnä olevalla, sosiaalisilla taidoilla ja toisen kohtaamisena sellaisena, kun hän on. Tekevät minusta ihmisen, joka rakastaa työtään ja haluan jakaa hyvinvointia lisääviä asioita eteenpäin. Rakastan elämän värejä kaikessa moniuloitteisuudessaan.

heli.helinakeiju@gmail.com
puh. 044 9883196
www.elämänsäde.fi

Virpi Pakaslahti

Mindfulness työssä -ohjaaja
Mindfulness -ohjaaja, Puutarhaterapia & Coach valmentaja, Puutarhuri, Liiketalouden & henkilöstöhallinnon alan tradenomi

Toimialue Uusimaa ja Kymenlaakso

Ihmisten auttaminen ja tukeminen omassa pysähtymisessään oman olemisensa oleellisuuden äärelle on intohimoni. Tarjoan työyhteisöille valmennusta läsnäolevan työn tekemiseen sekä kanssakäymisen taitoihin. Pidän hyväksyvään tietoiseen läsnäolotaitoon keskittyviä kursseja sekä valmennuskokonaisuuksia arjen hyvinvoinnin tueksi. Luonto on itselleni tärkeä voimavaran lähde ja vien myös ryhmiä kehittämäni Metsäläsnäolo™ harjoituksen pariin. Hyvinvoinnin rakennusaineeksi tarjoan itsetuntemuksen kehittämistä, työhyvinvointia, mielen taitoja sekä kehotietoisuutta. Kohdataan!

virpi@lasnanyt.fi
puh. 0400 801137
www.lasnanyt.fi

Katri Mattila

Mindfulness työssä -ohjaaja
Sairaanhoitaja (AMK) 2004. Työnohjaaja opiskelija, valmistuminen 2020.

Satakunta

Olen 38 vuotias sairaanhoitaja Porista. Päätyönä toimin sairaanhoitajana synnytysten- ja naistentautien osastolla. Työskentelen myös Satasairaalan lapsettomuuspoliklinikalla. Työnohjausta teen opiskelijan roolissa vuoteen 2020. Mindfulness- tunteja ja tapaamisia vedän sivutoimisesti toiminimellä. Itselleni mindfulnessista on muodostunut tapa ajatella ja olla läsnä. Stressi on vähentynyt ja mieli avoimempi. Tavoitteenani onkin saada ihmiset tutustumaan mindfulnessiin sekä auttaa heitä huomaamaan sen tuomia hyötyjä arjessa ja työssä. Elämä on tässä ja NYT.

katri.mattila80@gmail.com
puh. 040 5426884

Hanna-Maria Lehtonen

Mindfulness työssä -ohjaaja
Mindfulness-ohjaaja, Kulttuurituottaja YAMK, luonnonyrttineuvoja

Toimialue: Varsinais-Suomi, Satakunta

Minun intohimonani on auttaa ihmisiä vahvistamaan yhteyttä itseensä, ja elämään levollisempaa ja läsnäolevampaa elämää. Haluan olla osaltani rakentamassa levollisempaa ja terveempää työelämää, ja toteutan Mindfulness Työssä -valmennusten ohella mm. stressinhallinta-koulutuksia, mindfulness-tunteja ja TYHY-päivien ohjelmaa. Luonnonmieli-yritykseni tarjoaa sekä läsnäolon oivalluksia ja välineitä stressittömämpään (työ)elämään että elinvoimaa luonnosta ja villiyrteistä. Toimin Rauman seudulta käsin Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

hansulehtonen@gmail.com
puh. 050 379 2130
www.luonnonmieli.com

Sari Hintsa

Mindfulness työssä -ohjaaja                                                  Lasten ja nuorten mindfulness-ohjaaja, ammatillinen opettaja, sosionomi, joht./kehit.työn erik.opinnot

Toimialueena Etelä-pohjanmaa

Olen toiminut ihmisyyden äärellä, kasvatus- opetus- ja kehittämistehtävissä parin vuosikymmen ajan. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan inhimillistä työelämäosaamista. Mielen taidot, kuten tunneäly, stressinsäätely, keskittymiskyky ja vuorovaikutusosaaminen luovat kilpailuetua.Tietoisuustaidot auttavat tekemään viisaita valintoja ja päteviä päätöksiä. Tarjoan hyväksyvään, tietoiseen läsnäoloon perustuvia koulutuksia, valmennuksia ja tyhy-päiviä organisaatioille ja työyhteisöille räätälöidysti tarpeen mukaan.

sari.hintsa@gmail.com
044-2790023

Anne-Kristiina Kolehmainen

Mindfulness työssä -ohjaaja
Tradenomi: markkinointi, viestintä.

Mindfulness on tärkeä osa jokapäiväistä elämääni ja se on tuonut arkeeni mielekkyyttä, sillä stressi ja asioiden murehtiminen ovat vähentyneet. Mindfulness Työssä: 8 askelta hyvään työhön -ohjelman avulla hyvinvointimme lisääntyy, itsetuntemuksemme kasvaa ja vuorovaikutustaitomme paranevat. Tavoitteenani on tuoda tietoisen läsnäolon taitoja työyhteisöön sekä auttaa vähentämään työelämästä johtuvaa stressiä. Toimin mindfulness-ohjaajana Pohjois-Savon alueella.

anne.kolehmainen@mindfulnessvalmentaja.fi
0440 724405
Facebook: mindimage@mindfulnesskouluttaja

Anita Paananen

Mindfulness työssä -ohjaaja,
KM, aikuisopettaja, työnohjaaja STO ry, hyvinvointiohjaaja

Minulla on pitkä ura erilaisissa työtehtävissä kansainvälisissä teknologia-alan yrityksissä sekä palvelualalla. Tältä
taustalta ymmärrän hyvin nykyistä kilpailuhenkistä ja stressaavaakin työelämää. Oivalsin aikoinani mindfulnessin eli tietoisuustaitojen kehittämisen tuovan apua erilaisiin hyvinvointihaasteisiin. Haluanvauttaa työyhteisöjä työn iloon tietoisuustaitojen kehittämisen kautta. Itsemyötätunto, itsetuntemus, tunnetaidot ja stressinhallinta ovat keskeisiä teemoja vuorovaikutteisissa valmennuksissani. Ihmisen hyvinvointi on monesta palasta muodostuva kokonaisuus, josta työhyvinvointi on vain yksi osa.

anita.paananen@mieliasia.fi
044-252 0061
www.mieliasia.fi

Sanna Niemelä

Mindfulness työssä-ohjaaja, Business Coach, työhyvinvointivalmentaja, KTM
Tuen organisaatioita uudenlaisten työelämän haasteiden keskellä. Kehitän vertikaalista osaamista – ajattelun laajenemista, syvenemistä ja kypsymistä, jolloin mindfulness on loistava työkalu!
Toiminta-alue: Etelä- ja Itä-Suomi.

Lisää ajatuksia löydät LoistoDUUNI-blogistani www.essenti.fi/loistoduuni
Ota yhteyttä! sanna@essenti.fi tai 050 331 7096

Jaana Hakanpää

Mindfulness Työssä-ohjaaja, Mindfulness-ohjaaja, Hyvinvointivalmentaja, Henkisen hyvinvoinnin valmentaja, EFT-ohjaaja.
Kun otamme vastuun omasta hyvinvoinnistamme, läsnäolon taitojen avulla pääsemme oman potentiaalimme, vahvuuksiemme ja voimavarojemme äärelle. Mindfulness on kuulunut jo useampia vuosia vahvana osana omaa elämääni. Toimin kouluttajana ja teen mindfulness-valmennuksia, koulutuksia ja kursseja niin yksityisille kuin työyhteisöillekin koko Suomen alueella.

juurtumistaitseeni@gmail.com
040-4157977
www.juurtumistaitseeni.nettisivu.org

Sanna Roine

Mindfulness-Työssä-ohjaaja (Inspiral Coaching, 9/2015).
Taustanani ovat karttuneet tiedot ja taidot alueilta; terveystiede, fysioterapia, valokuvaus ja henkilöstöjohtaminen.
Mindfulness Työssä: 8 askelta hyvään työhönTM
Mahdollisuus räätälöidä kurssi, päivä tai luento, joka palvelee parhaiten työpaikanne tai työyhteisönne arkea. Yksilölliset ohjaukset ovat myös mahdollisia. Nykytiedon valossa meillä on huikeat mahdollisuudet vaikuttaa itse omaan hyvinvointiimme mielemme kautta ja aivojemme avulla.

Tiedustelut: Sanna Roine, Tampere Pirkanmaa
p. 040 5189224
sanna.h.roine@gmail.com

Maria-Elisa Kuusisto

Mindfulness työssä -ohjaaja, DI, työnohjaaja (STOry), organisaatiokonsultti
Johtamistutkimusta toteutan sivutoimisesti Aalto yliopiston työpsykologian ja johtamisen laitoksella liittyen organisaatiomuutoksiin ja johtamiseen. Mindfulnessia hyödynnän tunnetaitojen ja itsensäjohtamisenvalmennuksissa. Tämän lisäksi työnohjauksissa käytän asiakkaan toiveen mukaisesti mindfulness-harjoituksia stressinhallinnan työvälineenä. Mindfulness on itselleni elämäntapa ja suurperheen ja yrittäjyyden kontekstissa oman työhyvinvoinnin kulmakivi. Toimialueena Etelä-Suomi.

maria-elisa.kuusisto@idego.fi
p. 040 4818812

Satu Savioja

Musiikin maisteri/ viulisti
Mindfulness työssä -ohjaaja ( Inspiral Coaching Oy 05/2016)
Lasten ja nuorten .b-ohjaaja ( Mindfulness in Schools Program 08/2016)
Elämäntaidon valmentaja, Master Coach, Enneagrammiohjaaja (2014-2016)
Esiinnyn ammatikseni muusikkona ja valmentajana. Työni vaatii keskittymistä ja nyt-hetkessä elämistä. Myös esiintymisjännitys on tullut hyvin tutuksi. Parhaimmillaan jännittäminen tuo energiaa, toimintavalmiutta, lisää suorituskykyä ja auttaa kehoa kohtaamaan haasteen. Joskus jännittäminen ja siihen liittyvät oireet saavat kehomme stressitilaan, jolloin emme pysty antamaan parastamme ja nauttimaan esiintymisestä. Itse olen saanut paljon apua tietoisen läsnäolon harjoituksista.
Mindfulness-taidot auttavat mm.vähentämään/ hallitsemaan tätä stressiä ja palautumaan siitä, rauhoittumaan ennen esiintymistä ja keskittymään paremmin esiintyessäni.
Tietoisuustaidot/ läsnäolotaidot auttavat niin aikuisia kuin lapsia ja nuoriakin kohtaamaan haastavat tilanteet tässä hetkessä, uteliaisuudella ja lempeämmällä asenteella.
Mindfulness Työssä: 8 askelta hyvää työhön- ohjelma on upea kokonaisuus, jota ylpeydellä levitän niin ammatikseen esiintyville kuin kaikille muillekin hyvinvoinnista ja jaksamisesta kiinnostuneille yhteisöille.
Järjestän valmennusta/ ohjausta sekä koulutuksia yksityisille sekä yhteisöille.
Ollaan yhteydessä.

Satu Savioja ( Tmi Soivallus)
soivallus@gmail.com
040-5000432
www.soivallus.fi

Mirkka-Maaria Niskanen

Mindfulness työssä -ohjaaja (Inspiral coaching 05/2016)
FM, luovan ajattelun valmentaja
Saamme parhaan avaimen hyvinvointiin, kun opimme ymmärtämään omaa sisäistä tilaamme ja vaikuttamaan siihen. Avara, selkeä ja hyväksyvä mielentila vaikuttaa myönteisesti myös työyhteisöön ja vuorovaikutukseen. Teen mindfulness-ohjauksia ja 8 askelta hyvään työhön -valmennuksia yrityksille ja muille ryhmille. Mindfulnessin lähestymistapa toimii myös luovuuden avaajana. Pidän koulutuksia mindfulnessin ja luovuuden yhteydestä sekä oman luovuuden vahvistamisesta. Toimin pääkaupunkiseudulla ja tarvittaessa muuallakin.

mirkka@suhina.fi
www.suhina.fi
p. 044 529 5993

Anne Pajari, Tampere

Mindfulness-ohjaaja 6/2016, Mindfulness työssä -ohjaaja 8/2016
NLP Practitioner 05/2016
Ohjaan mindfulness-viikkotunteja ja -kursseja yksilöille ja työyhteisöille Tampereen keskustassa omassa, Mama Bear -nimisessä  hyvinvointipaikassani. Pidän tilassa myös pientä puurobistroa, joka on keskittynyt gluteenittomiin ja maidottomiin herkkuihin. Perusajatukseni on kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa mielenrauha vaikuttaa kehon rauhaan ja toisinpäin.

Ennen siirtymistäni hyvinvoinnin alalle toimin viestinnän ja markkinoinnin johtotehtävissä isossa kansainvälisessä organisaatiossa, joten stressin hallintaan ja ihmissuhteisiin liittyvät työyhteisöjen haasteet ovat tuttuja. Näihin haasteisiin näen omakohtaisen kokemukseni kautta mindfulnessin erinomaisena työkaluna, joka lähtee yksilön ymmärryksestä oman mielensä, ajatustensa ja tunteidensa toimintaan.

Anne Pajari | Mama Bear
040 540 9931
anne@mamabear.fi
Laukontori 6 B
33200 Tampere
www.mamabear.fi

Mindfulness työssä -AKATEMIA uudistaa ja kehittää työelämätaitoja juuri tämän hetken tarpeisiin!

Parempi keskittymiskyky, paremmat vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaidot, vähemmän stressiä ja parempi resilienssikyky